Begin 2017 ging ik naar Tanzania voor een safarivakantie. We begonnen bij Lake Manyara. Hier hebben we ook het dorpje Mayoka bezocht. De mensen leven hier in kleine huisjes gemaakt van modder, zonder elektriciteit en stromend water. Ik had wat kleine cadeautjes voor de kinderen meegenomen en hier waren ze erg blij mee.

Kinderen in Afrika

Ik geef de kinderen cadeautjes

Onze gids liet zien dat er in het dorp met behulp van de Africa Foundation een school is gebouwd. De school geeft les aan kinderen van 4 t/m 12 jaar. Er zitten 557 kinderen op de school en er werken 8 leerkrachten, dus er zitten wel 70 kinderen in één klas. De school heeft alleen nog veel meer geld nodig. Daarom wil ik graag geld inzamelen voor de Mayoka Primary School.

Meisje bij school in Afrika

Ik bij de Mayoka Primary school in Tanzania

 

Ik wil graag €4350,- ophalen. Dit bedrag is nodig voor het bouwen van 12 toiletten in de school. In Afrika worden mensen vaak ziek door slechte hygiene. Door bij de school goede toiletten te laten bouwen wordt de hygiene verbeterd en zullen de kinderen minder snel ziek worden.

Het geld zal worden overgemaakt naar de Africa Foundation. Deze organisatie gaat er voor zorgen dat de toiletten gebouwd worden.

Het huidige toiletgebouw bij de school: