Project 5: New Beginningz

Voor mijn 5de project zamel ik geld in voor project New Beginningz van Kinderfonds Mamas. In veel grote steden in Zuid Afrika worden regelmatig pasgeboren baby’s te vondeling gelegd of weggegooid doordat hun moeder niet voor ze kan zorgen. Ik heb zelf net een zusje gekregen en moet er niet aan denken dat zoiets ergs met haar zou gebeuren. Ook mama Tahiyya Hassim trok zich het lot van deze baby’s erg aan en heeft daarom een babyluik voor meisjes en vrouwen die hun kindje moeten afstaan bedacht. Als een moeder haar kindje in het luik legt, gaat er binnen bij Tahiyya een belletje af, zodat ze weet dat er een nieuw baby’tje op haar hulp wacht. Zo kunnen de baby’s de zorg krijgen die ze nodig hebben, in plaats van dat ze op straat of bij het vuilnis worden achtergelaten.

Mama Tahiyya Hassim, oprichter van New Beginningz

Project New Beginningz:

Het babyluikje van project New Beginningz bestaat nu sinds 2007 in de plaats Pretoria in Zuid- Afrika. Maar de baby’s van dit project belanden hier niet alleen via het babyluikje, ze kunnen hier ook terecht komen via de politie of maatschappelijk werk. Alle baby’s worden bij New Beginningz heel goed verzorgd. Mama Tahiyya Hassim regelt het volgende voor ze:

  • Verwaarloosde en achtergelaten kinderen krijgen alles wat ze nodig hebben. Intussen wordt er gezocht naar adoptieouders voor de kindjes.
  • Het vinden van adoptieouders lukt helaas niet altijd, vooral als er medische complicaties zijn bij het kindje. Sommige kinderen wonen dus nog steeds bij New BeginningZ als ze al naar school gaan.
  • New BeginningZ heeft ook een crèche/peuterschooltje voor kinderen in de sloppenwijk Iterileng. Hier krijgen kinderen uit de sloppenwijk liefdevolle opvang, gezonde voeding, onderwijs en een veilige plek om te spelen en te ontwikkelen.
  • Voor de oudere kinderen uit Iterileng is er naschoolse opvang, waar de kinderen na school kunnen eten en hun huiswerk kunnen maken.

Bij New Beginningz worden in totaal 350 kinderen opgevangen.

Mijn doel

Ik vind New Beginningz een heel mooi en belangrijk project en wil hier dan ook graag geld voor inzamelen. Ik hoop dat jullie mij willen helpen door te doneren of een sleutelhanger te bestellen. Ik zou graag € 3000,- inzamelen. Hiermee kunnen we 45 kindjes een jaar lang kleding, luiers en voeding geven.

Doneren als bedrijf

Mijn Stichting heeft een ANBI status waardoor je zakelijke donaties af kunt trekken. Als je zakelijk doneert stuur ik nog een betaalbewijs toe voor de administratie.