Project 4: Noodhulp voor Covid 19 in Afrika

COVID-19 in Afrika

319 miljoen mensen in Afrika hebben geen toegang tot een hygiënisch waterpunt, dit is maar liefst 48% van de Afrikaanse bevolking. De voorzorgsmaatregelen voor COVID-19, regelmatig handen wassen en social distancing, worden hierdoor extra lastig. Mensen moeten namelijk naar een gemeenschappelijke waterput om water te halen.

Door slechte voeding en ziektes als HIV, heeft een groot deel van deze groep al een verminderd immuunsysteem. Hierdoor is het virus extra gevaarlijk. Daarom willen wij in samenwerking met de Africa Foundation geld inzamelen voor de bescherming tegen Coronavirus.

Hoe gaan we helpen?

We willen op twee manieren gaan helpen, namelijk door middel van de aanschaf van ‘Hippo Rollers’ en voedselpakketten.

Hippo Rollers

We kunnen kwetsbare huishoudens zonder directe watervoorziening helpen door de aanschaf van een ‘Hippo Roller’. Dit is een soort van rollende ton, waarmee wel 90 liter water gehaald kan worden. Dit zorgt ervoor dat mensen minder vaak naar het gemeenschappelijke waterpunt hoeven te lopen, waardoor social distancing makkelijker wordt. En mensen hebben zo genoeg water in huis om regelmatig hun handen te wassen.

De aanschaf van één ‘Hippo roller’ kost €180,-.

Voedselpakketten

Om verspreiding van het virus te voorkomen zijn ook in Afrika de scholen gesloten. Normaal gesproken krijgen kinderen op school een warme maaltijd, wat soms zelfs hun enige maaltijd van de dag is. Om ondervoeding te voorkomen, verspreidt de Africa Foundation voedselpakketten onder kwetsbare gezinnen.

Eén voedselpakket voor een heel gezin voor de maanden mei en juni kost  €45,-.

Inzameling

Ons doel is om  €3000,- op te halen voor COVID-19 in Afrika. Hiermee kunnen we 10 gezinnen een Hippo Roller geven, en 26 gezinnen voor twee maanden voorzien van eten.

Help je mee om ons doel te behalen? Bestel hier een sleutelhanger of doneer een mooi bedrag. Heel erg bedankt alvast!