Project 3: Emurutoto kliniek Kenia

Emurutoto is een dorp in Kenia. In Emurutoto en de aangrenzende dorpen hadden ze veel aan een medische kliniek.  De dichtstbijzijnde kliniek was het Lolgorian Hospital op ongeveer 25 km afstand. Het duurde veel te lang om hier te komen vanaf Emurutoto. Daardoor zijn er bijvoorbeeld veel vrouwen die onderweg naar het ziekenhuis hun baby zijn kwijtgeraakt, omdat ze niet op tijd hulp kregen.

Met behulp van de Africa Foundation is in 2018 met de bouw van een medische kliniek in Emurutoto begonnen. De kliniek is in mei 2019 geopend en helpt sindsdien ongeveer 15 mensen per dag en zorgt ook voor vaccinaties bij kinderen.

Het watertoevoer systeem van de kliniek heeft stroom nodig, waarvoor de kliniek op dit moment stroom van een generator van een nabijgelegen kerk leent. De kliniek betaalt hiervoor wekelijks veel geld. Met mijn stichting wil ik geld inzamelen om een waterpomp op zonne-energie te installeren. Dit is een duurzame oplossing die ervoor zorgt dat de kliniek van de hoge generator kosten verlost wordt.

Voor dit project wil ik 3000,- euro inzamelen. Dit is het bedrag dat de Africa Foundation nodig heeft om de pomp op zonne-energie te bouwen. Het is heel duurzaam, dat vind ik zelf ook van belang!