Mijn nieuwe project is een samenwerking met Stichting En Classe. Deze stichting zet zich in voor onderwijs in Congo.

In Congo gaan maar liefst 12 miljoen kinderen niet naar school, en van de kinderen die wel naar school gaan, maakt slechts een kwart de middelbare school af. Door Corona heb ik zelf natuurlijk ook even gemerkt hoe het is om niet naar school te gaan. Ik vind dat ieder kind het recht heeft om naar school te kunnen gaan. Bij Stichting En Classe vinden ze dat ook, en daarom werken ze al sinds 2007 aan verbetering van het onderwijs in Kinshasa, de hoofdstad van Congo. En Classe regelt van alles voor scholen in Kinshasa. Ik heb uitgebreid overlegd met de oprichtster van En Classe, Sylvia van den Brink, over waaraan ik zou kunnen bijdragen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om geld in te zamelen voor educatieve posters voor in de klaslokalen. Deze zijn er zodat, zelfs als de kinderen even wegdromen, ze nog iets leerzaams hebben om naar te kijken. Ik zelf zit ook regelmatig te dromen in de klas, dus ik vind het wel een heel goed idee dat je dan nog steeds iets kunt leren door naar de muur te kijken.

De posters worden in Congo gemaakt, waardoor ook de mensen die ze maken er iets aan kunnen verdienen. Ze worden op mooi groot formaat gedrukt. De kosten per poster zijn 15 euro. Ik wil graag 100 posters doneren, en daarvoor hoop ik 1500 euro op te halen voor dit doel. Ik zit nu ongeveer op de helft van dit bedrag, dus ik hoop dat jullie mij nog willen helpen om het hele bedrag bij elkaar te halen!

Helpen jullie (weer) mee? Je kunt een bedrag doneren of een sleutelhanger bestellen. Als je een sleutelhanger bestelt betekent dit dat je precies 1 poster doneert!

En omdat ik hoop dat jullie zoveel mogelijk sleutelhangers bestellen, krijgen jullie er nu gratis een A voor Afrika pen bij! Klik hier om een sleutelhanger te bestellen!